

| Ingredience: | |
| celé kuře | 1 ks |
| Na marinádu: | |
| menší cibule | 1 ks |
| prolisované stroužky česneku | 3 ks |
| mletá sladká paprika | špetka |
| olivový olej | 2 lžíce |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| máta | 1 hrstka |
| koriadr | 1 hrst |
| semínka koriandru | 1/2 lžičky |
| drcený kmín | špetka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Příloha: | |
| brambory |
Dneska je první den vánočních prázdnin a já se rozhodla po dlouhé době něco zase uvařit. Recept na dnešní jídlo jsem našla v jedné marocké kuchařce, kterou jsem měla pučenou od kamarádky. Hledala jsem něco jednoduchého a přitom dobrého a proto, když jsem viděla toto citronové kuře nemohla jsem udělat nic jiného, než ho připravit.
Kuře se peče tzv, na motýlka, to znamená, že je kuře na placku a tím pádem se nemusí tak dlouho péct/grilovat a nemůže se stát, že by bylo vysušené.
Koriandr společně s mátou při pečení krásně provoní celý byt a navodí u vás doma marockou atmosféru až se vám začnou sbíhat sliny. Ke kuřeti jsem udělala lehký salát a brambory, které jsem uvařila a po půl hodině pečení jsem je přidala k masu, aby mírně zezlátly.