

| Ingredience: | |
| malé lilky | 2 ks |
| velká cuketa | 1 ks |
| červená paprika | 1 ks |
| cherry rajčátka | cca 300 g |
| velká cibule | 1 ks |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě namletý pepř | dle chuti |
| provensálské bylinky | 1 lžíce |
| uvařená nebo konzervovaná cizrna | 400 g |
| balkánský sýr nebo feta | 100 g |
| Zálivka: | |
| olivový olej | dle potřeby |
| citronová šťáva | dle chuti |
| čerstvé bylinky | dle chuti |
Začínám zpracovávat cukety a budou další, takže se teď nedivte, ale budu je dávat do všeho. Jinak tento salát je skvělý teplý i studený.
Troubu předehřejeme na 220°C. Do veliké zapékací nádoby nakrájíme na kostky lilek, cuketu, cibuli, papriku. Přidáme rajčátka a zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Nasypeme bylinky a dobře promícháme. Pečeme 30 minut přiklopené a pak ještě dalších asi 30 minut odklopené při 180°C. Zelenina by měla být měkká a lehce křupavá. Ve veliké míse promícháme zeleninu s cizrnou, zálivkou z olivového oleje a citronové šťávy Posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Podrobné info: