Pažitka
Název:

Marocký cizrnový salát

vegetariánský recept


Marocký cizrnový salát


Ingredience:
Ingredience:
malé lilky2 ks
velká cuketa1 ks
červená paprika1 ks
cherry rajčátkacca 300 g
velká cibule1 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř dle chuti
provensálské bylinky1 lžíce
uvařená nebo konzervovaná cizrna400 g
balkánský sýr nebo feta100 g
Zálivka:
olivový olej dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
čerstvé bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Začínám zpracovávat cukety a budou další, takže se teď nedivte, ale budu je dávat do všeho. Jinak tento salát je skvělý teplý i studený.

Troubu předehřejeme na 220°C. Do veliké zapékací nádoby nakrájíme na kostky lilek, cuketu, cibuli, papriku. Přidáme rajčátka a zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Nasypeme bylinky a dobře promícháme. Pečeme 30 minut přiklopené a pak ještě dalších asi 30 minut odklopené při 180°C. Zelenina by měla být měkká a lehce křupavá. Ve veliké míse promícháme zeleninu s cizrnou, zálivkou z olivového oleje a citronové šťávy Posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno