

| Ingredience: | |
| lístkové těsto | 500 g |
| mandlová moučka | 200 g |
| sekané mandle | 80 g |
| pískový cukr | 120 g |
| moučkový cukr | 80 g |
| mletá skořice | 1/2 kávová lžička |
| mletý badyán | 1/4 kávová lžička |
| pomerančová kůra strouhaná | 1 polevková lžíce |
| bílek | 1-2 ks |
| rozpuštěné máslo (lehce) | 60 g |
Marocký závin podle M´Hencha. Servírovat můžete s medem, skořicovým cukrem nebo kysanou smetanou.
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky.
Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dortovou formu nebo kulatý pekáček.
Lískové těsto vyválíme dotenka na obdélník a namažeme rozpuštěným máslem. Potřeme mixovanou mandlovou směsí a zarolujeme do tenkého štrůdlíku. Ten stočíme do šneka a vložíme do formy vymazané máslem. Pečeme cca 30-40 min dozlatova.
Hotový pomažeme máslem. Podáváme pokapaný medem, posypaný skořicovým cukrem a možno i se lžící husté kysané smetany.
Podrobné info: