

| Ingredience: | |
| mrkev | 800 g |
| střední bílá cibule | 2 ks |
| zázvor | 3 cm |
| česnek | 4 stroužky |
| velké rajče | 2 ks |
| telecí ořech (kýta) | 1 kg |
| mletý kmín | 1 lžička |
| kurkuma | 1 lžička |
| mletá sladká paprika | 1 lžička |
| mletý muškátový oříšek | 1/2 lžičky |
| pomerančový med (pokud nemáte nahraďte jej lučním medem) | 4 lžičky |
| citron (šťáva) | 1 ks |
| petržel | 1/2 svazku |
| olivový olej | 40 ml |
| sůl | špetka |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
Posledním receptem tohoto měsíce je recept na marocký telecí tajine. Tajine je druh kameninového hrnce, ve kterém se vaří nad uhlíky. Skládá se ze dvou částí: základní jednotka, která je plochá a kruhová s nízkou stranou a velkým kuželem, kterým se základní část zakrývá.
Kryt podporuje kondenzaci a rovnoměrnou distribuci tepla. Tajine můžete používat v běžné troubě i na sporáku. Po přečtení těchto řádků se nemusíte chytat za hlavu a začít běhat po obchodech. Na první seznámení s tímto vařením Vám postačí kvalitní velký litinový hrnec s poklicí. Později stejně zjistíte, že Vás to pomalé a voňavé vaření baví a nakonec si ten zázrak koupíte. Nelekněte se toho množství ingrediencí ale všechno má svůj smysl a na konci vaření zjistíte, že vše co jste do jídla přidali, tam patří. Vůně se bude různě měnit a vyvíjet. Vaření trvá déle než obvykle ale výsledek je báječný. Celé to doplňte chlebem nebo bulgurem. My jsme si vytvořili malou fusion a k tajine jsme upekly indický chléb Naan.