Pažitka
Název:

Máslo s česnáčkem


Máslo s česnáčkem


Ingredience:
Ingredience:
máslo250 g
himalájská sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř dle chuti
horní části česnáčku (květy s drobnými mladými lístky) miska
Postup přípravy:

Každý rok na jaře zkouším různé bylinky s máslem. A vždy, když se mi nějaké osvědčí a chutnají nám, napíšu vám o tom sem. Tak tady ho máte, další jarní máslíčko! Je to dobrota.

Česnáček je nenápadná, i když trochu vyšší bylina z čeledi brukvovitých. Sbírám jen mlaďounké kvetoucí špičky s lístky, které v sobě spojují chuť česneku a hořčice. Je jemný, nijak nepálí. Velmi tuto plevelnou bylinku doporučuju zařadit do jarních salátů a jiných jídel "nazeleno". Já si jí pro změnu přesouvám na zahradu, tak moc mě její chuť baví. Chce přistínění a vlhko, takže jsem jí dala pod strom přesně tak, jak původně rostla.

Změklé máslo důkladně promícháme s jemně nakrájenou bylinkou, solí a pepřem. Přeneseme na potravinovou fólii nebo alobal a vytvarujeme váleček. Pevně zabalíme a uložíme do ledničky ztuhnout. Lepší je až druhý den.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno