

| Ingredience: | |
| velké kuřecí prso nebo 3 malé (prsní řízky) | 2 ks |
| krémové žampiony | 250 g |
| velká žlutá cibule | 1 ks |
| suché bílé víno | 300 ml |
| čerstvé máslo | 150 g |
| čerstvě drcený pepř | špetka |
| sůl | špetka |
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi nebo v podstatě cokoliv.
Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.
Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi…v podstatě cokoliv. My jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.