Pažitka
Název:

Máslové jogurtové šneky


Máslové jogurtové šneky


Ingredience:
Ingredience na těsto:
špaldová mouka300 g
sůl1 špetka
droždí15 g
vlažné mléko60 ml
cukr do kvásku1 lžička
olej30 g
bílý jogurt150 g
žloutek do těsta i na potření1 ks
Zdobení / náplň:
rozpuštěné máslo1 lžíce
rozinky1 hrstka
cukr moučka1 lžíce
skořice1 lžička
Postup přípravy:

Nedělním ránem nám v domě voní skořice a máslo.....prostě vyjímečná snídaně! 

Necháme vzejít kvásek - droždí, mléko, cukr. Pak vypracujeme hladké těsto s kváskem.
Necháme hodinku kynout.
Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválime na obdelník a potřeme máslem.
Jemně zasypeme cukrem a skořicí, rozinkami a zatočíme - rozřízneme a zatočíme jako při ždímání.
Pak zatočíme do šneku a přesuneme na plech s pečícím papírem.
Necháme dokynout dalších 30 min - potřeme vejcem s mlékem a dáme do rozehřáté trouby na 190stupňů.
Pečeme 15-16 min.
Poté necháme vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno