Pažitka
Název:

Máslové tartaletky s jahodovo-limetkovým krémem


Máslové tartaletky s jahodovo-limetkovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
máslové sušenky200 g
máslo125 g
čokoláda na vaření150 g
Krém:
mascarpone1 kelímek
bílý hustý jogurt1 kelímek
vanilínový cukr1 balíček
šťáva z jedné limetky
kůra z limetky špetka
moučkový cukr dle chuti
větší jahody + na ozdobucca 15 ks
Postup přípravy:

To jsem takhle nedávno narazila na blogerskou výzvu Lidl Food Challenge a už jsem vymýšlela, co bych mohla připravit a co s čím zkombinovat. Úkolem bylo připravit osobitý recept s použitím 3 hlavních surovin, a těmi jsou vyobrazené sušenky, čokoláda na vaření a sezonní ovoce. Takže v současné době mi padly do oka jak jinak než jahody. Nakoupila jsem v Lidlu rovnou i zbytek surovin, kromě jahod, ty jsou vlastnoručně natrhané na zahradě a už jsem to měla vymyšlené, než jsem dojela domů. Není to nic světoborného, ale moc dobrého a žádná velká věda. 

Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme je hodit do mixéru nebo je uzavřít do igelitového sáčky a bušit do nich válečkem. Když je směs rozdrcená, přilijeme rozehřáté máslo. Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát, můžeme dát na chvilku do lednice. Hmota by měla při zmáčknutí v dlani držet pohromadě. Hmotu namačkáme na dno i okraje formiček. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vylijeme s ní dno i strany korpusu. Necháme v lednici ztuhnout. 
Jahody rozmačkáme s cukrem, mohou nám tam klidně zůstat kousky, a smícháme s jogurtem, mascarpone a  limetkovou šťávou. Podle chuti dosladíme. Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Korpus nenecháme příliš dlouho v lednici, jinak máslo dost ztuhne, je lepší pak plnit už při pokojové teplotě.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno