Pažitka
Název:

Masová plněná roláda z mleté směsi vepřového a uzeného


Masová plněná roláda z mleté směsi vepřového a uzeného


Ingredience:
Ingredience:
vepřová krkovice500 g
uzená vepřová krkovice300 g
sýr Gouda nebo Eidam200 g
smetana5 lžic
Solamyl nebo jiná škrobová moučka8 lžic
cibule nakrájená na drobno1 ks
prolisovaný česnek3 stroužky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
vepřová blána/strouhanka na zabalení/obalení
Náplň:
česnekový bok nakrájený na plátky200 g
barevné masité papriky nakrájené na proužky2 ks
Postup přípravy:

Nebojte se improvizovat s mletým masem. Stačí klasiku mletého mix obměnit ještě o jiný kousek masa a trošku jinou surovinu a zase máte další chutné jídlo, které potěší jak teplé, tak i za studena.

Do větší mísy umeleme nejlépe 2x po sobě obě krkovice a sýr.
Přidáme smetanu, škrob, cibuli a česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a rukama důkladně propracujeme.
Na pracovní plochu položíme potravinářskou folii, na ni dáme masovou směs a navlhčenýma rukama (lze použít i silikonový váleček na těsto) vytvarujeme silnější plát.
Plát poklademe nakrájeným česnekovým bokem, proužky paprik a poté pomocí folie zavineme do rolády.
Roládu zabalíme do vepřové blány, nebo obalíme ve strouhance a přendáme ji do pekáče, kde jsme nalili přibližně 200ml vody.
Pekáč přiklopíme druhým dílem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 90 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pokud je potřeba, malinko podlijeme vodou.
20 minut před dopečením odstraníme horní díl pekáče a roládu dopečeme.
Podáváme s přílohou podle své chuti. Ale hodí se i za studena.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno