Pažitka
Název:

Masové ďábelské toasty


Masové ďábelské toasty


Ingredience:
Ingredience:
libovější bůček1 kg
červené špičaté pepriky5 ks
bíé pepriky3 ks
větší rajčata6 ks
celer200 g
česnek6 velkých stroužků
velká cibule2 ks
rajčatový protlak1 ks (150g)
sladká paprika1 lžíce
chilli papričky dle chuti
cukr1 lžíce
ocet1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Vždycky jsem měla ráda konzervu Ďábelské toasty. Na topinky prostě nejlepší. Zkoušela jsem už několik receptů, ale nikdy to nebylo úplně to, co mi chutnalo jako ty koupené. Až jsem jednou pečlivě pročítala složení (nemyslím tím ty jejich konzervanty, éčka...), ale hledala jsem tam tu chuť, kterou mám tak ráda. Až jsem na to u jednoho výrobce kápla. Tou ingrediencí je celer. A domácí jsou prostě domácí, bez chemie, neznámých přísad a jak se říká, víte, co jíte...

Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.

Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.

Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80°C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno