Pažitka
Název:

Masové karbanátky s brokolicí s hořčičnou bramborovou kaší


Masové karbanátky s brokolicí s hořčičnou bramborovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřove maso600 g
větší kapusta1/2 ks
menší brokolice1 ks
větší cibule1 ks
česnek4 stroužky
tmavý toustový chléb5 plátků
slamyl1 lžíce
strouhanka dle potřeby
vejce1 - 2 ks
Dále budete potřebovat:
vejce na obalení2 ks
hladká mouka na obalení
domácí strouhanka na obalení
mléko do těstíčka
pažitka a petrželka dle chuti
olej na plech
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hořčice1 lžíce
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Dlouho u nás kapustové karbanátky nebyly a tak jsem je zkusila udělat i s brokolicí.

Omytou kapustu a brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme nebo nasekáme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a tmavým toustovým chlebem, navlhčeným ve vývaru nebo v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme vejce, lžíci dijonské hořčice, solamyl a dle potřeby můžeme přidat i strouhanku. Mokrou rukou uděláme bochánky, které malinko zmáčkneme, aby nebyly moc vysoké. Hladkou mouku smícháme s vejcem, mlékem, bylinkami a vyšleháme. Bochánky obalíme v těstíčku z mouky, vajec, bylinek a mléka a nakonec je obalíme v domácí čerstvé strouhance. Smažíme je na plechu s pečícím papírem, který jsme více pokapali olejem v horké troubě pěkně dozlatova. Zkoušíme, zda jsou dobře propečeny. Podáváme s bramborovou kaší s hořčicí a křenem.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno