

| Ingredience: | |
| mleté maso (napůl vepřové a hovězí) | 400 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
| majoránka | dle chuti |
| zázvor | špetka |
| kari | 1 lžička |
| cibule | 1 ks |
| nasekaná čerstvá petrželka | dle chuti |
| vejce | 1 ks |
| strouhanka | 3 lžíce |
| Pyré: | |
| kari fazole | 2 plechovky |
| cibule | 1 ks |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
I úplně obyčejné jídlo může chutnat skvěle. Masové koule jsou toho důkazem, a když jako přílohu zvolíte netradiční fazolové pyré, jistě si pochutnáte.
Veškeré ingredience na masové koule spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v předem vyhřáté troubě nebo osmažíme na oleji či sádle.
Na oleji zpěníme cibuli, vyklopíme na ni obě konzervy, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Poté vše rozmixujeme.
Na talíři pokrm ještě můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
Podrobné info: