Pažitka
Název:

Masové koule a pyré z kari fazolí


Masové koule a pyré z kari fazolí


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso (napůl vepřové a hovězí)400 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
majoránka dle chuti
zázvor špetka
kari1 lžička
cibule1 ks
nasekaná čerstvá petrželka dle chuti
vejce1 ks
strouhanka3 lžíce
Pyré:
kari fazole2 plechovky
cibule1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

I úplně obyčejné jídlo může chutnat skvěle. Masové koule jsou toho důkazem, a když jako přílohu zvolíte netradiční fazolové pyré, jistě si pochutnáte.

Veškeré ingredience na masové koule spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v předem vyhřáté troubě nebo osmažíme na oleji či sádle.

Na oleji zpěníme cibuli, vyklopíme na ni obě konzervy, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Poté vše rozmixujeme. 

Na talíři pokrm ještě můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno