Pažitka
Název:

Masové koule s brusinkovou omáčkou


Masové koule s brusinkovou omáčkou


Ingredience:
Masové koule:
mleté hovězí maso500 g
střední cibule pokrájená nadrobno1 ks
nasekaná petrželka hrst
šalvěj pár lístků
strouhaný parmazán2 lžíce
strouhanka (bezlepková)2 lžíce
vejce1 ks
šlehačka2 lžíce
pepř dle chuti
kajenský pepř dle chuti
sůl dle chuti
Brusinková omáčka:
máslo60 g
střední cibule1 ks
krájená rajčata240 g
třtinový cukr20 g
brusinky Hamé1 sklenička
dijonská hořčice1 lžička
nasekané bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr) hrst
Postup přípravy:

Masové koule s brusinkovou omáčkou, to je kombinace slané a sladké chuti v jednom soustu. Hodí se skvěle jako předkrm nebo jako "chuťovka" při různých oslavách. Servírovat je ale můžete i jako hlavní chod.

1. V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky. 

2. Kuličky poklademe na pekáč s pečícím papírem a v troubě je pečeme 15 - 20 minut. 

3. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme.

4. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno