

| Masové koule: | |
| mleté hovězí maso | 120 g |
| toustový chleba (nebo 12g střídky z žemle) | 1 plátek |
| mléko | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| česnek | 1/2 stroužku |
| provensálské bylinky | dle chuti |
| Rajčatové ragú: | |
| olej (řepkový) | 1 lžíce |
| malá cibule | 1/2 ks |
| celer | 20 g |
| mrkev | 30 g |
| rajský protlak | 1 lžička |
| loupná drcená rajčata | 200 g |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| jemně pokrájená petrželka | 1 lžíce |
| parmazán | dle chuti |
| Polentová kaše: | |
| voda | 150 ml |
| mléko | 100 ml |
| polenta (instantní) | 50 g |
| sůl | dle chuti |
I přesto, že nejsem velký jedlík masa, si jednou za čas ráda dám kousek hovězího. Tělo si o to zkrátka řekne. A pokud není zrovna možnost dopřát si vynikající steak, připravím si nějakou zdravou dobrotu, kde sice chuť hovězího dominuje, ale je doprovázené zdravou složkou.
Bez zeleniny by to u mě zkrátka nešlo a přiznám se, že jsem dost nesvá, když mám jíst jakékoliv jídlo, v němž chybí ovoce nebo zelenina. Je to pro mě stejně samozřejmé, jako k dortu patří krém a do rybníka patří ryby. I když mamka uvaří ty nejlepší španělské ptáčky nebo si zrovna pochutnáváme na plněných bramborových knedlících, něco mi tam nehraje. Nejraději mám vyážené jídlo, v němž mám všechno, co mám ráda a bez výčitek si na něm pochutnám.