Pažitka
Název:

Masové koule v rajčatové omáčce pro děti od 1 roku

dětská jídla


Masové koule v rajčatové omáčce pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso500 g
jarní cibulka1 ks
malá cibule1 ks
pasírovaná rajčata250 g
cukrcca 2 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
česnek dle chuti
bazalka (možno čerstvá sekaná, sušená, pasta nebo pesto) dle chuti
Postup přípravy:

Úplná klasika, kterou milují snad všechny děti. Jen to moje vždycky hází obličeje, jestli je vážně nutné, aby jedlo nějaké "žížaly", ale masovým koulím rozhodně nikdy neodolá.

Jarní cibulku i klasickou cibuli nakrájíme najemno a polovinu přidáme k mletému masu. Dále jej ochutíme troškou prolisovaného česneku, soli, pepře a bazalky, pořádně promneme a tvoříme menší koule. Ty na trošce tuku opečeme lehce do zlatova (s množstvím oleje to opravdu nepřehánějte, budete pak do výpeku přidávat omáčku, tak abyste ji neměli příliš mastnou). Ke konci smažení přidáme zbylou polovinu cibulky a společně doděláme. Poté nalijeme pasírovaná rajčata, necháme společně provařit, osolíme, opepříme, ocukrujeme (množství cukru záleží na kyselosti rajčat) a dochutíme bazalkou. Můžeme také naředit troškou smetany, pokud chceme omáčku jemnější, a také přidat trošku česneku nebo chilli, pokud ji chceme pikantnější. Podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.

Dětská specifika
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno