Pažitka
Název:

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou


Masové kuličky s rajčatovou omáčkou


Ingredience:
Na 20 kuliček:
mleté maso (já měla hovězí)500 g
střední cibule2 ks
vejce1 ks
sůl2 lžičky
mleté hořčičné semínko1 lžička
chilli1/2 lžičky
mletý římský kmín1/2 lžičky
čerstvý koriandr pár lístrků
Omáčka:
menší červená cibule2 ks
velká mrkev (nastrouhaná)1 ks
krájená rajčata1 plechovka
koření (sůl, pepř, kmín, česnek, oregano) dle chuti
Postup přípravy:

Dneska tu mám tradiční kombinaci kuliček z mletého masa a rajské omáčky.
O masových kuličkách se asi nemusím nijak zvlášť rozepisovat, prostě ochucené maso upečené v troubě. Ale nebyla bych to já, kdybych do omáčky nepropašovala trochu zeleniny navíc - tentokrát je to mrkev, ale dovedu si představit třeba i červenou řepu.

Tak žádné velké zdržování a jdeme rovnou na recept.

Kuličky:
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na troše rozpáleného tuku do zlatava. V míse smíchejte maso s kořením a osmaženou cibulí, přidejte vajíčko a zpracujte na kompaktní hmotu. Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 20 minut.

Omáčka:
Cibule nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na lžíci tuku. Pak přidejte mrkev a asi minutu opékejte společně. Přilijte rajčata a trošku vody a nechte vařit asi 10 minut, aby omáčka zhoustla.

Jako přílohu jsem si dala rýži, ale umím si k tomu představit téměř cokoli, takže klidně popusťte uzdu fantazii a dejte si něco zajímavějšího než já.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Urbánková

    zavřít okno