Pažitka
Název:

Masové kuličky v parmezánu s rajčátkem


Masové kuličky v parmezánu s rajčátkem


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso70 g
cherry rajčátka3 ks
štíhlá cuketka dle potřeby
nastrouhaný parmezán1 lžíce
bazalka, tymián, oregano dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej a olej na opékání masa dle potřeby
bazalkové pesto dle potřeby
Postup přípravy:

Předkrm hodící se pro každou příležitost...

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou ohybné. Plátky cukety osušíme papírovou utěrkou.

Maso vyprátujeme (rozmělníme najemno) a ochutíme solí, pepřem a přiměřeným množstvím bylinek. Z masa vytvarujeme 4 kuličky, které opečeme na pánvi pokapané olejem. Opečené kuličky položíme na papírovou utěrku, osušíme z nich přebytečný tuk a obalíme v parmezánu.

Plátky cukety lehce osolíme. Na dřevěné párátko napíchneme jeden konec cukety (konec přidržujeme u párátka, aby se cuketa neprotrhla), napíchneme rajčátko, cuketu provlíkneme pod rajčátkem a napíchneme masovou kuličku. Opět podtočíme cuketu.

Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut pečeme.

Než se špízy rozpečou, rozředíme lžičku bazalkového pesta lžící extra panenského olivového oleje.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno