Pažitka
Název:

Masové párty kuličky


Masové párty kuličky


Ingredience:
Ingredience:
střední nadrobno nakrájená cibule1 ks
mleté hovězí maso500 g
nasekaný stonek z koriandru1/3 šálku
česnek4 stroužky
chilli1 ks
rybí omáčka1 a 1/2 lžíce
nastruhaný zázvor1 lžíce
med1 lžíce
sojová omáčka light2 lžíce
sezamový nebo slunečnicový olej2 lžíce
omáčky dle chuti
Postup přípravy:

Masové kuličky mě poslední dobou zaujaly hodně a musím říct, že v Praze není žádné bistro specializující se právě na ně. Věřím, že by mělo hodně zákazníků.

V Londýně jedno takové v Covent Garden existuje. Najdete tam spoustu druhů masových kuliček. Od Itálie po Mexiko i Asii a jsou úžasné.  Tak třeba jsem dala někomu myšlenku do hlavy a v Praze se něco takového objeví, a když tu budu, tak rozhodně zajdu.

Vše smícháte pomocí mixéru,  a pak vytvoříte malé kuličky

Omáčky, do kterých si kuličky při konzumaci namáčíte, doporučuji  hoi sin omáčku s chilli nebo sojovou omáčka s rýžovým octem a sezamovým olejem. 

Do misky si dejte trošku sezamového nebo slunečnicového oleje a před každou kuličkou si do něj namočte ruce.

Na rozpálenou pánev vložte kuličky bez přidání oleje, neboť ten je již v kuličkách a opečte do zlatova ze všech stran.

Kuličky podávejte napíchnuté na párátku a posypte opraženými sezamovými semínky, namáčejte do omáček. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno