Pažitka
Název:

Masovo-čočkovo-zeleninové čevabčiči


Masovo-čočkovo-zeleninové čevabčiči


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso (hovězí + vepřové)cca 400 g
sušená červená čočka (po zkušenosti bych dala asi jen půlku tohoto množství)cca 1/2 hrnku
větší mrkev1 ks
střední petržel1 ks
střední cibule2 ks
česnek3 - 4 stroužky
tahini2 vrchovaté lžíce
sušený tymián hrstka
sušený rozmarýn hrstka
olivový olej1 lžíce
sezam2 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
kari či kurkuma1 lžička
sezam a kukuřičná strouhanka (nemusí být) na obalení
Postup přípravy:

Jako správná "bio matka", dle článku v lidovkach, dnes svým vařením přímo ohrožuji správný vývoj svého dítěte do výšky, jelikož ho na oběd nečekala flákota a mléko, ale masovo-čočkovo-zeleninové čevabčiči, do kterého jsem chuďátkovi neduživému dokonce nacpala sezam a část ruliček jsem mu v sezamu i obalila. Navíc tam je i tahini, takže úplná zkáza pro zdraví dítěte. 
A aby toho nebylo málo, ukázala jsem své krkavčí sklony v nastavení brkaše celerem.

Čočku uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme najemno mrkev a petržel, nakrájíme cibulku najemno a smícháme dohromady. Přimícháme ostatní Ingredience včetně vychladlé čočky a vypracujeme těstíčko. Z něj vypracujeme válečky o délce asi 7 cm a obalíme půlku v kukuřičné strouhance a druhou půlku v sezamu. Pečeme na 180-200 stupňů cca 20-30 min. Hlídame a obracíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno