

| Ingredience: | |
| vepřová kýta | 600 g |
| slanina | 200 g |
| paprika | 2 ks |
| středně velká cibule | 2 ks |
| klobása | dle chuti |
| koření Gyros | dle chuti |
| bylinky | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Česnekový dip: | |
| bílý jogurt (zakysaná smetana) | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
| Pečené brambory: | |
| brambory | 500 g |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Mám pro Vás další recept z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Tuhle dobrotu prostě miluji.
Špízy připravíme tak, že na špejli nebo jehlu střídavě napícháme všechny ingredience, pak vše osolíme a opepříme a posypeme gyrosem, bylinkami. Do pekáčku dáme trochu oleje a vody, špízy naklademe vedle sebe a pečeme v troubě na 200 °C do hotova.
Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.
Nakonec připravíme dip z jogurtu nebo zakysané smetany. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Podrobné info: