

| ovesné vločky | 6 dl |
| skořice | 1 lžička |
| voda | 1/2 dl |
| tekutý med | 3 lžíce |
| slunečnicový olej | 3 lžíce |
| nasekané lískové oříšky | 1 a 1/2 dl |
| slunečnicová semínka | 1 dl |
| rozinky | 1 dl |
| kokos | 1 dl |
| lněné semínko | 1 lžíce |
| Ingredience: |
Domácí granola je vždycky nejlepší, dáte si do ní přesně to, co máte nejraději. Ta moje voní po medu, oříšcích a kokosu. Aneb jak prohlásila moje švédská maminka: "Lepší jsem v životě nejedla".
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Lískové oříšky a dýňová semínka vsypte na plech a nechejte v troubě trochu opéct, ale pozor, aby se oříšky nespálily, jsou hotové, když začnou nádherně vonět. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
Smíchejte ovesné vločky, skořici, vodu, med a olej a pořádně promíchejte. Pečte 15- 20 minut a několikrát během pečení promíchejte. Vločky by opět neměly být připálené, jen dozlatova opečené.
Horké vločky promíchejte s oříšky a zbylými ingrediencemi a nechejte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobce.
Podrobné info: