Pažitka
Název:

Medové lívanečky


Medové lívanečky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka150 g
prášek do pečiva0,5 sáčku
mléko150 ml
vejce1 ks
med1 lžíce
Medové máslo se skořicí:
máslo50 g
skořice0,5 - 1 lžička
med1 lžíce
máslo na opekání lívanců
Postup přípravy:

Mám ráda víkendová rána a snídaně, když jsme doma a nikam nemusíme. Bohužel to tak není každý víkend, ale zase si potom ty rána o to víc užíváme. Zůstaneme v pyžamu a uděláme si dobrou snídani, třeba lívanečky. Občas na ně dávám zkaramelizovaná jablíčka se skořicí, tentokrát jsem je udělala jen se skořicovým máslem a medem. 

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do odměrky nalijte mléko, přidejte do něj vejce a tekutý med, metličkou prošlehejte a přilijte do mísy s moukou. Vše dobře promíchejte.

Na trošce másla smažte malé lívanečky. Mezitím, co budete smažit lívance, rozpusťte si v kastrolku máslo, přidejte lžíci medu a skořice.

Hotové lívanečky skládejte na talíř do komínku, na každý lívanec kápněte trochu medového másla a překryjte dalším. Nakonec každý komínek přelijte zbytkem medového másla a je to, už si jen můžete užívat víkendové ráno.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno