Pažitka
Název:

Medové ořechy s chilli a maldonskou solí


Medové ořechy s chilli a maldonskou solí


Ingredience:
Ingredience:
loupané vlašské ořechy2 hrnky
třtinový cukr1 hrnek
pomerančová šťáva1,5 dcl
med2 lžíce
chilli vločky1 lžička
strouhaná pomerančová kůra1 lžička
sůl, ideálně maldonská1 lžička
Postup přípravy:

Ne neusnula jsem na vavřínku, ani jsem nezapomněla cestu do kuchyně, jenom mi nezbývá čas na luxus zvaný vaření. Ale občas se přece jenom něco podaří a já se s Vámi o to musím podělit.

I letos mě vánoční cukroví nechává chladnou jako královnu Elzu, takové přirovnání by nejspíš použila má dcera. Dobré jídlo, víno a posezení s přáteli ale miluji a k tomu prostě malé mlsání patří.

Protože jsem nepekla, zbylo mi v kuchyni velké množství ořechů a já v rychlosti vytvořila tuto lahůdku.

Pomerančovou šťávu smíchejte s cukrem a medem a na mírném plameni vařte přibližně 10 minut. Do karamelové omáčky přimíchejte chilli, sůl, pomerančovou kůru a nakonec vše promíchejte s ořechy.

Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Na pech položte pečící papír, na který rozetřete ořechy v omáčce. Pečte přibližně 7 minut.

Ořechy na papíru nechte vychladnout. Vychladlé ořechy nalámejte do misky a nechte se unést vánoční exotikou vůní a chutí.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno