

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 500 g |
| rozpuštěné máslo | 150 g |
| moučkový cukr | 150 g |
| med | 2 lžíce |
| vejce | 2 ks |
| jedlá soda | 1 lžička |
| vanilkový cukr | dle chuti |
| Ořechová hmota: | |
| sekané vlašské ořechy | 300 g |
| med | 2 lžíce |
| krystalový cukr | 2 lžíce |
| máslo | 1 lžíce |
| Krém: | |
| mléko | 200 ml |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| máslo | 1 ks |
| moučkový cukr | 3 lžíce |
| rum | dle chuti |
Po obědě je vždy chuť na nějakou sladkou tečku. Dnes vám přináším recept na výtečné medové řezy, no kdo by odolal?
Z hladké mouky, másla, cukru, medu, vajec, sody a vanilkového cukru zpracujeme těsto, které si rozdělíme na dvě části, které rozválíme na plech. Jednu placku upečeme a druhou poklademe ořechovou hmotou a dáme také upéct. Upečené obě placky spojíme náplní, kterou připravíme jednoduše. Z mléka a mouky uvaříme kašičku a necháme zchladnout. Pak ušleháme máslo, moučkový cukr a rum podle chuti. Nakonec přidáme uvařenou kaši.
Ořechovou hmotu si připravíme tak, že všechny ingredience zamícháme a zahřejeme, aby se vše spojilo. Necháme vychladnout a poté rozetřeme na placku, kterou dáme péct.
Podrobné info: