Pažitka
Název:

Medové řezy


Medové řezy


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
rozpuštěné máslo150 g
moučkový cukr150 g
med2 lžíce
vejce2 ks
jedlá soda1 lžička
vanilkový cukr dle chuti
Ořechová hmota:
sekané vlašské ořechy300 g
med2 lžíce
krystalový cukr2 lžíce
máslo1 lžíce
Krém:
mléko200 ml
hladká mouka2 lžíce
máslo1 ks
moučkový cukr3 lžíce
rum dle chuti
Postup přípravy:

Po obědě je vždy chuť na nějakou sladkou tečku. Dnes vám přináším recept na výtečné medové řezy, no kdo by odolal?

Z hladké mouky, másla, cukru, medu, vajec, sody a vanilkového cukru zpracujeme těsto, které si rozdělíme na dvě části, které rozválíme na plech. Jednu placku upečeme a druhou poklademe ořechovou hmotou a dáme také upéct. Upečené obě placky spojíme náplní, kterou připravíme jednoduše. Z mléka a mouky uvaříme kašičku a necháme zchladnout. Pak ušleháme máslo, moučkový cukr a rum podle chuti. Nakonec přidáme uvařenou kaši.

Ořechovou hmotu si připravíme tak, že všechny ingredience zamícháme a zahřejeme, aby se vše spojilo. Necháme vychladnout a poté rozetřeme na placku, kterou dáme péct.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno