Pažitka
Název:

Medové sušenky s ořechy


Medové sušenky s ořechy


Ingredience:
Ingredience:
máslo nebo Hera (máslo je lepší)180 g
cukr60 g
med6 lžic
hladká mouka240 g
jedlá soda2 lžičky
ořechy (já použila lískové)1 hrst
Postup přípravy:

Asi bych k tomuto receptu měla napsat pár řádků. Minulý víkend jsem jela s firmou na teambuilding. My ženy dostaly úkol a to napéct snídani pro všechny, kdo tam pojede. Jelo nás asi 30.

Přemýšlela jsem, co upéct. Ovocný koláč ani krémový nepřipadal v úvahu, jeli jsme totiž do kempu. Sušenky, řekla jsem si. To je to, na co vsadím a na čem ukážu můj um :)

Prohledala jsem tedy weby food bloggerek a hledala jakékoliv sušenky. Narazila jsem na tyto od blogerky Děvče u plotny. Nazvala je Sušeky s třtinovým cukrem. Jsou to Švédské sušenky nazývající se Sirap (sirup), protože se do nich přidává cukrový sirup. Jsou sladké jak "cekek" ale výborné.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Troubu si předehřejte na 175 stupňů.
Povolené máslo smíchejte s cukrem, medem moukou a sodou a vypracujte těsto. Bude lehce lepkavé.
 
Rozdělte ho na 4 válečky a ty položte na pečící papír na plechu a lehce rozplácněte a přimáčkněte nahrubo nasekané ořechy. Při pečení se Vám rozplácnou úplně, proto je nedávejte blízko k sobě.
 
Pečte přibližně 15 minut - do zlatova. Ještě teplé je pokrájejte na proužky, nechte vychladnout a podávejte.
 
Jsou krásně měkké, na okraji křupavé, sladké po medu, prostě dokonalé k čaji, kávě či jen horkému mléku.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno