Pažitka
Název:

Medovníčkové koule


Medovníčkové koule


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
vejce2 ks
jedlá soda2 lžičky
rozpuštěné máslo60 g
med4 lžíce
moučkový cukr200 g
Krém:
karamelové kondenzované mléko1 balení
máslo1 ks
Postup přípravy:

Koule...koule...kuličky... I kdybych napekla sebevíc druhů cukroví, tak "koule" u nás nesmí chybět. A tyhle medovníčkové jsou jednoduše famózní...

Těsto vyválíme a vykrájíme z něj nepravidelné beztvaré placky, které pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. Po upečení je necháme zchladnout. Zchladlé placky je třeba rozdrtit na jemné drobečky. K drcení placek doporučuji speciální mlýnek na tvrdé pečivo nebo je můžeme nalámat (jako jsem to udělala já) a rozmixujeme je v mixéru. Tento postup Vám velmi usnadní práci. Malé množství drobečků si při mixování nebo mletí odložíme stranou, nejlépe jimi můžeme rovnoměrně vysypat plech (kuličky pak po nich válíme stejně, jako bychom váleli koule na sněhuláka). V míse si smícháme krém a drobky z placek a vypracujeme z nich hmotu, kterou dáme na dvě hodiny do ledničky, aby se nám potom kuličky lépe tvarovaly. Směs vyndáme po dvou hodinách z lednice a už jen tvarujeme kuličky, které obalujeme v drobečcích. Tip ode mě: kdo chce mít drobečky hrubší, pak je lepší placky rozemlít v mlýnku na tvrdé pečivo, pro příští pečení si jej pořídím. Mixér je rozemlel na jemnou mouč. Ale je to spíše jen věc vkusu, jaký chce mít kdo výsledný efekt. 

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno