

| Ingredience: | |
| kuřecí stehýnk | 1 kg |
| med | 2 lžíce |
| javorový sirup | 1 lžíce |
| česnek | 3 stroužk |
| tamari omáčka | 2 lžíce |
| worchesterová omáčka | 2 lžíce |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| sezamový olej | 3 lžíce |
| mletá uzená paprika | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Pečená stehýnka jsou klasika, ale chtěla jsem vyzkoušet i nějakou novou úpravu. Spojení domácího medu od kamarádky včelařky a česneku z babiččiny zahrádky se ukázalo jako skvělá volba.
Kuřecí stehýnka omyjeme, osolíme a naskládáme do pekáčku. Všechny ostatní ingredience dáme do kastrůlku a na mírném ohni promícháme, aby se propojily do hladké omáčky. Stehýnka potřeme asi 2/3 marinády a zbytek si necháme na průběžné potírání během pečení. Lehce podlijeme troškou vody. Troubu rozpálíme na 190 stupňů a pečeme přikryté asi 50 minut. V průběhu ještě asi třikrát potřeme zbylou marinádou a na posledních 15 odklopíme, aby se vytvořila kůrčička. Podávat můžeme s rýží, pečivem nebo zeleninovým salátem.
Podrobné info: