Pažitka
Název:

Medovo-česnekové kuřecí paličky


Medovo-česnekové kuřecí paličky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehýnk1 kg
med2 lžíce
javorový sirup1 lžíce
česnek3 stroužk
tamari omáčka2 lžíce
worchesterová omáčka2 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
sezamový olej3 lžíce
mletá uzená paprika1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pečená stehýnka jsou klasika, ale chtěla jsem vyzkoušet i nějakou novou úpravu. Spojení domácího medu od kamarádky včelařky a česneku z babiččiny zahrádky se ukázalo jako skvělá volba.

Kuřecí stehýnka omyjeme, osolíme a naskládáme do pekáčku. Všechny ostatní ingredience dáme do kastrůlku a na mírném ohni promícháme, aby se propojily do hladké omáčky. Stehýnka potřeme asi 2/3 marinády a zbytek si necháme na průběžné potírání během pečení. Lehce podlijeme troškou vody. Troubu rozpálíme na 190 stupňů a pečeme přikryté asi 50 minut. V průběhu ještě asi třikrát potřeme zbylou marinádou a na posledních 15 odklopíme, aby se vytvořila kůrčička. Podávat můžeme s rýží, pečivem nebo zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno