

| Ingredience: | |
| melounová dužina (cca 1/8 melounu) | 1 hrnek |
| malá žlutá cuketa | 1 ks |
| červená paprika | 1/2 ks |
| salátová okurka | 1/4 ks |
| červená cibule | 1/2 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| olivový olej | 2 lžíce |
| citron - šťáva z něj | 1/2 ks |
| lístky bazalky | hrst |
| lístky koriandru | hrst |
| led | pár kostek |
| hrubozrnná sůl | dle chuti |
| čtyřbarevný pepř | dle chuti |
Polévka nemusí být nutně jen teplá. Mám tu pro vás vyloženě jednu letní, kdy je vedro k padnutí. Je to melounové gazpacho, tedy studená zeleninová polévka, která skvěle spojí všechny chutě zeleniny a meloun je tam více než příjemný.
Zeleninu si nakrájíme na menší kousky (trochu od každé zeleniny si dáme stranou na ozdobu před servírováním) a vše dáme do mixéru, přidáme bazalku, koriandr, olivový olej, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Doporučuji takový mixér, který zvládne i ledové kostky, protože ty přidáme na konec a ještě trochu pomixujeme. Jakmile je vše rozmixováno, ochutnáme a pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem.
Hotové gazpacho podáváme chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.
Podrobné info: