Pažitka
Název:

Melounový salát s ostružinami a gorgonzolou

vegetariánský recept


Melounový salát s ostružinami a gorgonzolou


Ingredience:
Ingredience:
meloun1/2 ks
jablko Granny Smith1 ks
šťáva a kůra z citronu1 ks
čerstvé ostružiny1 velká hrst
sýr gorgonzola200 g
mátové + bazalkové lístky1 hrstička
pepř čerstvý mletý1 špetka
Zálivka na salát:
balsamico2 lžíce
med1 lžíce
olivový olej1 velká lžíce
Postup přípravy:

Pokud jste příznivci netradičních chutí a kombinací, určitě se vám tato varianta salátu bude líbit. Největší odměnou pro mě bude, že si i samozřejmě pochutnáte.

Dužinu z melounu nakrájejte na malé kostičky a nasypte je do misky. Jablko omyjte, rozpulte, vykrojte jadřinec a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je k melounu a opatrně promíchejte společně s bazalkou a mátou. Pár lístků si ponechte na dozdobení.  Citronovou šťávou a žlutou částí citronové kůry nastrouhané na jemné nudličky promíchejte znovu.
Takto připravený salát doplňte ostružinami, posypte strouhaným nebo krájeným sýrem. Zdobíme zbylými lístky bylinek a opepříme trochou čerstvě mletého pepře.

Můžeme si připravit jednoduchou zálivku. Poměry surovin volte dle toho, co vám chutná.  V misce prošlehejte balzamiko, med a olivový olej. Hotovým dresingem celý salát zakápněte.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno