Pažitka
Název:

Meruňkovo-rybízová bublanina


Meruňkovo-rybízová bublanina


Ingredience:
cukr krystal250 g
vanilkový cukr1 ks
polohrubá mouka200 g
celozrnná mouka100 g
prášek do pečiva1 ks
mléko100 ml
olej100 ml
meruňky, rybíz
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi sladké a rádi pečete? Máme tu pro Vás tip na skvělou bublaninu s meruňkami a rybízem.

Celá vejce a cukry důkladně vyšleháme - cca 5 minut, do husté světle žluté pěny. Potom po částech zašleháme mléko, olej, mouky a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vyšší plech - vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Navrch poklademe očištěné čerstvé ovoce - meruňky a rybíz. Pečeme na 180°C, 25 - 30 minut. Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Nováčková , NZuza

    zavřít okno