Pažitka
Název:

Meruňkový džem

vegetariánský recept


Meruňkový džem


Ingredience:
Ingredience:
meruňky1 kg
cukr krystal600 g
kyselina citronová1 lžička
Pektogel ( Gelfix 2:1)1,5 balíčku
voda
Postup přípravy:

Na meruňkovém džemu miluji jeho pikantní chuť. Je dobrý na toustík, do palačinek nebo k výrobě dortů a rolád.

Meruňky umyjte a pokrájejte.
Do hrnce dejte 2/3 meruněk pokrájených, lehce zakapejte vodou. Vodou, ve které je rozpuštěná kyselina citronová. Rozjeďte proces dušení.
Poté přidejte 300g cukru a prudce vaříme.
Dále přidáme 1/3 meruněk zase pokrájených, krátce dusíme a nakonec přidáme 300g cukru. Cukr je už  smíchaný s Pektogelem a vaříme ještě 5 minut.
Hned horký džem nalijeme do sklenic a uzavřeme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno