Pažitka
Název:

Meruňkový džem


Meruňkový džem


Ingredience:
Ingredience:
pokrájené meruňky1 kg
cukr krystal600 g
kyselina citronová1 lžička
Pektogel (Gelfix 2:1)1,5 balíčku
Postup přípravy:

Meruňkový džem je můj nejoblíbenější, takže zásoba musí být. Miluji jeho jemně nakyslou chuť a úžasnou vůni. Spotřebu džemů mám velkou, nejen díky roládám, ale i dortíkům, takže zásoba musí být.

Meruňky umýt a pokrájet. Do hrnce dát 2/3 meruněk pokrájených, lehce zakapat vodou v které je rozpuštěná kyselina citronová a rozdusit. Poté přidat 300g cukru a prudce vařit. Dále přidat 1/3 meruněk pokrájených, podusit a nakonec přidat 300g cukru smíchaným s Pektogelem a vařit ještě 5 minut. Ještě horký džem nalijeme do sklenic a uzavřeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno