

| Ingredience: | |
| mražená kukuřice | 500 g | 
| větší brambora | 1 ks | 
| cibule | 1 ks | 
| jablko | 1/2 ks | 
| kysaná smetana | 200 ml | 
| zeleninový vývar | 1 l | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| chilli | dle chuti | 
| olej | dle potřeby | 
| K podávání: | |
| kysaná smetana | dle potřeby | 
| rozmražená kukuřice | 4 lžíce | 
| pšeničná nebo kukuřičná tortilla | dle potřeby | 
Od rána jsem byla rozhodnutá, že dnes polévku nevařím. Snad za 5 minut 12 jsem si to rozmyslela. Rychle jsem proletěla očima lednici a přemýšlela, co by to mohlo být. Volba padla na pytlík mražené kukuřice. S trochou nadsázky můžu říct, že ve 12 hodin byla polévka na stole. Vyzkoušejte ji, pokud ji přidáte říz trochou chilli bude zaručeně chutnat i dospělejším strávníkům.
Na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. K cibuli přidejte jablko a brambory také nakrájené na kostičky a také kukuřici. Vše zalijte zeleninovým vývarem (ale stačí také voda). Zeleninu uvařte do měkka. Polévku rozmixujte do hladkého krému, přidejte kysanou smetanu, chilli a eventuálně dosolte a dopepřete. Polévku se smetanou už nevařte.
Hotovou polévku servírujte se lžící kysané smetany, vločkami chilli a trochu kukuřice. Kukuřici nevařte, stačí ji jenom přelít vařící vodou a nechat okapat. Zůstane krásně křupavá a sladká. K polévce se jako příloha hodí opečené tortilly.
Podrobné info: