Pažitka
Název:

Mexická kukuřičná polévka


Mexická kukuřičná polévka


Ingredience:
Ingredience:
mražená kukuřice500 g
větší brambora1 ks
cibule1 ks
jablko1/2 ks
kysaná smetana200 ml
zeleninový vývar1 l
sůl dle chuti
pepř špetka
chilli dle chuti
olej dle potřeby
K podávání:
kysaná smetana dle potřeby
rozmražená kukuřice4 lžíce
pšeničná nebo kukuřičná tortilla dle potřeby
Postup přípravy:

Od rána jsem byla rozhodnutá, že dnes polévku nevařím. Snad za 5 minut 12 jsem si to rozmyslela. Rychle jsem proletěla očima lednici a přemýšlela, co by to mohlo být. Volba padla na pytlík mražené kukuřice. S trochou nadsázky můžu říct, že ve 12 hodin byla polévka na stole. Vyzkoušejte ji, pokud ji přidáte říz trochou chilli bude zaručeně chutnat i dospělejším strávníkům.

Na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. K cibuli přidejte jablko a brambory také nakrájené na kostičky a také kukuřici. Vše zalijte zeleninovým vývarem (ale stačí také voda). Zeleninu uvařte do měkka. Polévku rozmixujte do hladkého krému, přidejte kysanou smetanu, chilli a eventuálně dosolte a dopepřete. Polévku se smetanou už nevařte.

Hotovou polévku servírujte se lžící kysané smetany, vločkami chilli a trochu kukuřice. Kukuřici nevařte, stačí ji jenom přelít vařící vodou a nechat okapat. Zůstane krásně křupavá a sladká. K polévce se jako příloha hodí opečené tortilly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno