

| Ingredience: | |
| nachos lupínků | 1 velká hrst | 
| mleté maso | 250 g | 
| rajčata | 4 ks | 
| cibule | 1 ks | 
| stroužek česneku | 2 ks | 
| strouhaný sýr dle chuti | 80 g | 
| koriandr | 1 špetka | 
| limetka | 1 ks | 
| chilli papričky | 1/2 ks | 
| sůl | 1 špetka | 
| pepř | 1 špetka | 
| kmín drcený | 1 špetka | 
Z prvního focení mi zbyly tortilové placky, které jsem měla v plánu schovat a někdy je použít na rychlou večeři nebo při nějakém receptu. Dala jsem proto bratrovi bojový úkol a řekla mu ať dá tortily do vzduchotěsného sáčku a schová je do skříňky.
Samozřejmě, že to neudělal a já je našla včera tvrdé jako broky, ale protože to bylo skoro celé balení nechtělo se mi je hned všechny vyhazovat.
Když si chcete udělat nachos můžete si je už koupit v obchodě hotové a udělat k nim jen nějakou jednoduchou domácí salsu a nebo můžete tortillu nakrájet na trojúhelníčky, které dáte na 4 minuty do rozpálené trouby dokud neztvrdnou a nezačnou křupat. V mém případě jsem už tortily tvrdé měla a proto jsem musela obrátit postup a snažit se je nalámat do požadovaného tvaru až potom.Nakonec se mi to tak nějak povedlo a mohla jsem přejít k dalšímu kroku.
Krok 2 spočívá v tom, připravit si něco dobrého do čeho budete nachos namáčet nebo s čím je budete jíst. Klasické nachos jsou k dostání se sýrovou omáčkou, v dnešní době je ale můžeme udělat i s masem, rajčatovou nebo mangovou salsou, guacamole atd.
Já, protože jsem měla zbytek z mletého masa ze sobotních hamburgerů, jsem udělala nachos s mletým masem v kombinaci s rajčatovou salsou.
Rajčatová salsa bez masa: 
5-6 rajčat (nebo jedna kozerva)
1 červená cibule
 2 stroužky česneku
 1 hrst čerstvé petržele a koriandru, 
sůl, pepř, kmín, citronová šťáva 
1 lžíce třtinového cukru
1 chilli paprička  
Z čerstvých rajčat odstraníme šlupku (rajče nařízneme a zalijeme horkou vodou šlupka se pak sama oddělí). Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme. A máte hotovo!
Rajčatová salsa s masem: