Pažitka
Název:

Mexické plátky s krémem z grilované papriky

vaříme se šmakounem


Mexické plátky s krémem z grilované papriky


Ingredience:
Ingredience:
smetana ALPRO Cuisine100 ml
červená paprika300 g
Šmakoun Mexico200 g
sůl špetka
sušený česnek špetka
čerstvý mletý pepř špetka
olivový olej pár kapek
Postup přípravy:

Už víte, že Šmakoun a ALPRO spolu strávili báječný víkend? Opět řádili v kuchyni, a tak tu pro vás mám další recept.

Papriky rozdělíme na šestiny a grilujeme v troubě, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýřky. Pak ji vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a po 20 minutách z paprik odstraníme slupku.

Papriky rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu a koření a udržujeme v teple. Pokud chcete omáčku hustší, můžete ji ještě na pánvičce zredukovat.

Šmakouna opečeme do zlatova na teflonové pánvi, kterou jsme jen lehce potřeli olejem. Horké plátky přelijeme paprikovým krémem. Podáváme s libovolnou přílohou (kuskus, rýže, bulgur, pečivo)

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno