Pažitka
Název:

Míchaná vejce po francouzsku


Míchaná vejce po francouzsku


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
máslo1 velká lžíce
smetana ke šlehání (30% a více)1 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
čerstvě nasekaná pažitka hrstka
Postup přípravy:

Kdo z vás nezbožňuje míchaný vajíčka k snídani? My teda moc a už léta slýchám, jak skvělý jsou připravený ve vodní lázni, se smetanou. Kuchařka slavné Julie Child v knihovně mi nedala spát a tenhle francouzskej recept jsem musela vyzkoušet. Resumé: pokud to čas dovolí, na pánvi už se vejce připravovat nebudou. Jemnost, krémovost a lahodnost vaječinky je neskutečná, vůně omamující a prostě…taky to honem zkuste!!

Nejdřív si připravíme vodní lázeň tak, že do hrnce nalejeme vodu, asi 3cm od dna a dáme ji hřát.
Na hrnec položíme mísu, ve které necháme rozpustit lžíci másla a potřeme jím i její stěny. Mísu vyjmeme, rozklepneme do ní vejce, přidáme smetanu, sůl a metličkou chvilku šleháme, aby se vše krásně spojilo. Pak misku vrátíme zpět na hrnec a při mírném plameni mícháme směs vajec a smetany, dokud nezhoustne a není krásně krémová. Celé to trvá asi 15-17 minut. Když je konzistence podle vašich představ, sundáme mísu opět z hrnce, do vajec vmícháme hrst nasekaný pažitky, trochu čerstvě namletýho pepře a můžeme servírovat! Nejlépe chutnají s křupavou francouzskou bagetou, dobrým sýrem a trochou řeřichy. Bon Apetit!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno