

| Ingredience: | |
| domácí vejce | 3 ks |
| přepuštěné máslo | 2 lžíce |
| nasekaná pažitka | 1 velká hrst |
| jarní cibulka | 4 ks |
| hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
Míchaná vejce - pro někoho úplně obyčejné jídlo. Pokud si je ale připravíte podle mého receptu, použijete domácí vejce a ugrilujete si k nim jarní cibulku, povznesete toto jídlo do úplně jiných rozměrů.
Jarní cibulky omyjte a naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Cibulky potřete přepuštěným máslem a posypte mořskou solí. Takto připravené cibulky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 8-10 minut. Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte nasekanou pažitku a nechte ji cca na 2 minutky obalit v másle. Do pánve rozklepněte 3 celá vejce. Vařečkou míchejte pouze bílky a žloutky nechte prozatím vcelku. Jakmile se bílky srazí, odstavte pánev z plotny a teprve v tuto chvíli zamíchejte žloutky dohromady s bílky. Jen tak zůstanou vejce krásně vláčná a "tekutá". Dochutíme solí a servírujeme s grilovanými cibulkami a žitným chlebem.
Podrobné info: