Pažitka
Název:

Míchané tofu s restovanými ředkvičkami

veganský recept


Míchané tofu s restovanými ředkvičkami


Ingredience:
Ingredience:
olivový nebo slunečnicový olej dle potřeby
malá cibule2 ks
tofu natural2 balíčky
kurkuma1 lžíce
mletý kmín1 lžička
mletý koriandr1 lžička
mojoránka1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
velké ředkvičky20 - 30 ks
ghí, máslo nebo olej1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Nedávno jsem na míchané tofu někde narazila, nijak mě to neoslovilo, ale pak jsem ho viděla podruhé a už jsem si říkala, ono na tom asi něco bude. A taky je! Vegan varianta míchaných vajec je chuťově velmi dobrá a mnohem lehčí než vajíčka. Skvělá příloha jsou restované ředkvičky, které mi poradila před časem Pavlína z Pulpamen.cz (děkuji!), jsou vážně delikátní. Mno a pak samodomo kváskový chléb a čerstvá divoká rajčátka ze zahrady a máte večeři jak z praku nebo luxusní snídani.

Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, osolíme a vložíme najemno nastrouhané tofu a koření. Mícháme, dokud se vše nepropojí. V kastrolku na mírně rozehřátém tuku orestujeme na plátky nakrájené ředkvičky. Podáváme teplé s kváskovým pečivem a čerstvou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno