Ingredience: | |
hladká mouka | 20 dkg |
cukr krupice | 7 dkg |
tuk (máslo + Hera) | 14 dkg |
žloutky | 2 ks |
Na potření: | |
džem | dle chuti |
Na polevu: | |
cukr | 21 dkg |
bílky | 5 ks |
mleté ořechy (např. vlašské) | 25 dkg |
Recept na toto cukroví už znám snad nazpaměť. U nás se totiž peče od mého raného dětství. Jeho výhodou je rozhodně to, že si upečete celý plech cukroví, který pak pouze nakrájíte a máte spoustu kousků. Takže vzhůru do toho, protože ho máte za chvilku hotový.
1. Z mouky, cukru, tuku a žloutků zpracujeme těsto. Vyválíme ho, přendáme na předem vymazaný plech (35 x 40 cm) a potřeme lineckou směsí.
2. Do robota dáme šlehat bílky. Jakmile nám začnou bělat, po lžících přidáváme cukr a bílky vyšleháme do pevné pěny. Nakonec lehce vmícháme umleté ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.
3. Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut, až začne povrch zlátnout.
4. Ještě teplé nakrájíme na malé čtverečky, případně vykrajujeme např. srdíčka.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ