Pažitka
Název:

Mikulášské cukroví


Mikulášské cukroví


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka20 dkg
cukr krupice7 dkg
tuk (máslo + Hera)14 dkg
žloutky2 ks
Na potření:
džem dle chuti
Na polevu:
cukr21 dkg
bílky5 ks
mleté ořechy (např. vlašské)25 dkg
Postup přípravy:

Recept na toto cukroví už znám snad nazpaměť. U nás se totiž peče od mého raného dětství. Jeho výhodou je rozhodně to, že si upečete  celý plech cukroví, který pak pouze nakrájíte a máte spoustu kousků. Takže vzhůru do toho, protože ho máte za chvilku hotový.

1. Z mouky, cukru, tuku a žloutků zpracujeme těsto. Vyválíme ho, přendáme na předem vymazaný plech (35 x 40 cm) a potřeme lineckou směsí. 

2. Do robota dáme šlehat bílky. Jakmile nám začnou bělat, po lžících přidáváme cukr a bílky vyšleháme do pevné pěny. Nakonec lehce vmícháme umleté ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.

3. Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut, až začne povrch zlátnout. 

4. Ještě teplé nakrájíme na malé čtverečky, případně vykrajujeme např. srdíčka.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno