Pažitka
Název:

Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama

veganský recept


Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama


Ingredience:
Šťouchané brambory:
kvalitní farmářské brambory350 g
cibule1 ks
sůl špetka
olivový olej dle potřeby
nasekaná listová petrželka svazek
Omáčka:
kopr svazek
sójová smetana Alpro250 g
ocet pár kapek
moučkový cukr špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

To co mi na rostlinné stravě fakt moc chybí, jsou smetanové omáčky. Osobně mi vždycky stačily jen brambory na jakýkoliv způsob – jen tak vařené, šťouchačky nebo pečené a smetanová omáčka a byla jsem šťastná. Ani vajíčko nebo maso jsem už nepotřebovala.

Jenže! Nevím proč, ale rostlinné alternativy smetany jsou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově fakt nedobré. Existuje však jedna výjimka, a to smetana od Alpra. Já vím, já vím, složení není vůbec ideální, ale použít ji jednou za čas snad není žádný hřích. Alespoň já si to dokážu omluvit, protože omáčka z této „smetany“ je fakt skvělá! A fakt nepoznáte rozdíl.  Jo a je to fakt hodně hodně jednoduché na přípravu.

Šťouchané brambory: 

  1. Očištěné/oškrábané brambory nakrájejte na větší kousky a uvařte je v osolené vodě.
  2. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
  3. Do pánve nalijte olivový olej (trochu více než to děláte obvykle) a na něm orestujte cibuli.
  4. Od uvařených brambor slijte vodu a do hrnce k bramborám přidejte orestovanou cibuli a olejem.
  5. Nakonec brambory prošťouchejte a podle chuti přidejte sůl a nasekanou petrželku.

Omáčka:

  1. Do stejné pánve, ve které jste restovali cibuli, nalijte smetanu – pozor smetana by se neměla začít moc vařit, ale jen tak probublávat.
  2. Kopr nasekejte nadrobno a přidejte jej ke smetaně.
  3. Nyní přidejte ocet, cukr a sůl dle Vaší chuti, promíchejte a můžete podávat se šťouchanýma bramborama.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno