

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 300 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| žloutek | 1 ks |
| vlahé mléko | cca 50 ml |
| olej nebo rozpuštěné sádlo | 50 ml |
| uvařený a jemně nastrouhaný brambor | 1 ks |
| droždí + špetka cukru a vlahé mléko na kvásek | 1/2 kostky |
| klobása | 2 ks |
| parmazán | cca 100 g |
Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné a určitě je upeču na Silvestra.
Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky, kterou nejprve promícháme se solí a přidáme ostatní suroviny.
Dobře propracujeme, necháme vykynout a tvoříme malé bulky, potřeme je vajíčkem, posypeme solí a kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.