Pažitka
Název:

Mini bulky s pikantní klobásou a parmazánem


Mini bulky s pikantní klobásou a parmazánem


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
žloutek1 ks
vlahé mlékocca 50 ml
olej nebo rozpuštěné sádlo50 ml
uvařený a jemně nastrouhaný brambor1 ks
droždí + špetka cukru a vlahé mléko na kvásek1/2 kostky
klobása2 ks
parmazáncca 100 g
Postup přípravy:

Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné a určitě je upeču na Silvestra.

Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky, kterou nejprve promícháme se solí a přidáme ostatní suroviny. 
Dobře propracujeme, necháme vykynout a tvoříme malé bulky, potřeme je vajíčkem, posypeme solí a kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno