Pažitka
Název:

Mini cheesecake s vločkovým korpusem pro děti od 1 roku


Mini cheesecake s vločkovým korpusem pro děti od 1 roku


Ingredience:
Těsto:
ovesné vločky70 g
máslo80 g
mléko40 g
cukr moučka30 g
kokos30 g
Náplň:
tvaroh2 vaničky
Bohušovický Skyr1 balení (140g)
vejce2 ks
cukr krystal60 g
Postup přípravy:

Tvarohové dezerty u nás milujeme a cheesecake připravuju v různých obměnách často. Tentokrát jsem se ale rozhodla malou změnu. A když říkám malou, myslím fakt malou. Malé „čískejčíčky“ pro malé labužníčky.

Nejdříve začněte přípravou těsta. Vločky nahrubo umelte (a nebo použijte ty, které jsou jemně mleté již kupované) a smíchejte s rozpuštěným máslem, mlékem, kokosem a cukrem. Udělejte lehce mazlavé těsto. Jeho konzistencí se příliš nezabývejte, vločky během pečení tekutinu ještě nasají a těsto zpevní. Rozdělte jej na 12 dílků a každý z nich vmáčknete na dno muffinového košíčku.

Krémovou vrstvu vytvoříte ze dvou vaniček tvarohu a jednoho Skyru, do kterých zapracujete dvě vejce a cukr (či jiné sladidlo dle chuti). Těsto nalijte do košíčků na vločkovou vrstvu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C přibližně na půl hodiny (řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou).

Doporučuji na pečení použít papírové košíčky, které vložíte do muffinové formy. Až cheesecaky zchládnou, z košíčků je vybalte a skladujte bez nich, jinak by totiž navlhly a papír by se na ně brzy lepil. A pokud vás zajímá, proč jsou muffiny tak krásně žluté, vězte, že v tom není žádná chemie, jen nádherná a poctivá domácí vajíčka.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno