

| Korpus: | |
| máslové sušenky | 120 g |
| máslo | 65 g |
| Krém: | |
| krémový sýr | 400 g |
| cukr moučka | 120 g |
| vejce | 2 ks |
| vanilkový extrakt | pár kapek |
| citronová kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
| zakysaná smetana | 100 g |
| Na ozdobu: | |
| zakysaná smetana | 50 g |
| maliny, borůvky, máta | dle chuti |
Tento jednoduchý a velmi efektní dezert můžete připravit den dopředu a pak už stačí ho jen naservírovat. I když třeba nejste úplně v pečení zdatní, díky krátkému videu, které jsme pro vás k tomuto receptu natočily, ho zvládnete hravě.
1. Máslové sušenky si rozdrtíme najemno a máslo si rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky a vytvoříme kompaktní korpus na cheesecake.
2. Papírové košíčky si dáme do plechu na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.
3. Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanu.
4. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5 - 1 cm pod okraj košíčku.
5. Pečeme na 150 stupňů 20 - 25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout, nejlépe však přes noc.
6. Každý cheesecake ozdobíme lžičkou zakysané smetany, čerstvým ovocem a mátou.
Podrobné info: