Pažitka
Název:

Mini cheesecakes


Mini cheesecakes


Ingredience:
Korpus:
máslové sušenky120 g
máslo65 g
Krém:
krémový sýr400 g
cukr moučka120 g
vejce2 ks
vanilkový extrakt pár kapek
citronová kůra z 1/2 citronu dle chuti
zakysaná smetana100 g
Na ozdobu:
zakysaná smetana50 g
maliny, borůvky, máta dle chuti
Postup přípravy:

Tento jednoduchý a velmi efektní dezert můžete připravit den dopředu a pak už stačí ho jen naservírovat. I když třeba nejste úplně v pečení zdatní, díky krátkému videu, které jsme pro vás k tomuto receptu natočily, ho zvládnete hravě.

1. Máslové sušenky si rozdrtíme najemno a máslo si rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky a vytvoříme kompaktní korpus na cheesecake.

2. Papírové košíčky si dáme do plechu na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.

3. Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanu.

4. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5 - 1 cm pod okraj košíčku.

5. Pečeme na 150 stupňů 20 - 25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout, nejlépe však přes noc. 

6. Každý cheesecake ozdobíme lžičkou zakysané smetany, čerstvým ovocem a mátou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno